Sahte Ürünler

Sahte Ürünler

Sahte ürünler sadece ülkemizde değil, tüm dünyada ciddi sorunlar oluşturmaktadır. Ülkemizde tıbbi malzemeler ecza depoları ve eczanelerden temin edilmektedir. Bunun dışında temin edilen ürünlerin, kaçak ürün sınıfına girdiği bilinmeli ve bu ürünlerin istenmeyen yan etkilerinin tahmin edilemez olduğu aşikardır.

Tıbbi işlem yapmak sadece doktor yetkisindedir. Botoks ve dolgu gibi, cilt altına enjeksiyonla işlem yapma yetkisi sadece hekimlere verilmiştir.Doktor harici enjeksiyon yapmak suçtur ve hukuki olarak ciddi yaptırımları vardır.

Tıbbi işlemlerin yapıldığı yerler; doktor muayenehaneleri, poliklinikler, tıp merkezleri ve hastanelerdir. Bir doktorun bunların dışında, güzellik salonu gibi yerlerde çalışması yasaktır ve bu durum merdiven altı dediğimiz duruma girmektedir. Bu nedenle yapılan işlemlerin, ruhsatlı doktorun çalıştığı merkezler olmasına dikkat ediniz.

Merdiven altı ürünlerle derneğimiz ciddi mücadele vermektedir. Bununla ilgili ihbar hattı oluşturulup, avukatımız aracılığı ile ilgili yerlere bu şikayetleri iletmekteyiz.