Tarihçe

Dr.Devrim Gürsoy
Dr. Devrim Gürsoy
Dr. Hasan Subaşı

Medikal Estetik Tıp derneği (MESTDER), 05 /01/2015 tarihinde medikal estetik alanında çalışan ve bu alana gönül vermiş hekimlerin haklarını korumak,genç medikal estetik hekimleri yetiştirmek ve  alanda yaşanan sıkıntıların çözülmesi amacı ile kurulmuş bir dernektir. Kurucu üyeler ile yönetim kurulu oluşturulmuş ve Dr.Devrim Gürsoy derneğimizin ilk kurucu başkanı olmuştur.

Mestder kurulduğu tarihten itibaren çok sayıda ulusal kongre, bölgesel eğitim toplantıları, yurtiçi ve yurtdışı kadavra kursları düzenleyerek, üyelerinin bilgi birikimini artırmak amacıyla çalışmalar yapmış ve üyelerinden aldığı destekle bu çalışmalara devam etmektedir.
Derneğimiz ayrıca medikal estetik hekimliği ile ilgili bir çok davalar açmış veya açılan davalara müdahil olarak, hekimlerimizin lehine oldukça önemli kararlar alınmasını sağlamıştır.Bu alanın genişlemesinde Mestder'in varlığı ve katkılarının payı oldukça büyük olmuştur.

Derneğimiz bu süreçlerde başkanlığını Dr.Hasan Subaşı’nın yaptığı, Estetik Tıp Derneği(ESTDER) ile, birlikte hareket etme kararı almış ve gücünü daha çok arttırmıştır.

Dr Devrim Gürsoy 3 dönem başkanlığını yürüttüğü derneğimizi, 18/6/2021 tarihinde yapılan genel kurul toplantısı ile Dr. Yasemin Savaş başkanlığında yeni yönetime devretmiştir.

Dr.Devrim Gürsoy ve Dr. Hasan Subaşı derneğimizin onursal başkanı olarak seçilmişlerdir.

Şimdiye kadar emeği geçen Mestder yönetim kuruluna ve üyelerine çok teşekkür ederiz.

Derneğimiz medikal estetik alanında çalışmalarına devam etmektedir.